LCHFkladdkaka
Det regnar som vanligt denna sommaren så för att inte vara helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka ala LCHF. Hur jag gör den?
Ingredienser
150g smält smör
3 ägg
0.5-1 dl ica sötsrö
0,5 dl vispgrädde
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret och grädden. Häll smeten i en smord och strödd (jag använder mandelmjöl) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Serveras med fördel med vispad grädde och bär.
17.7kh/hel kaka, delar man den i 12 bitar blir det 1.48kh/bit.
Ät och njut!