FaceBook
Instagram
Mail

Lchf kladdkaka

16:36:00
Det regnar som vanligt denna sommaren så för att inte vara helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka ala LCHF. Hur jag gör den? 
 
Ingredienser 
150g smält smör
3 ägg
1 dl sukrin
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och strödd (jag använder kokosmjöl) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
 
Serveras med fördel med vispad grädde och bär.
17.7kh/hel kaka, delar man den i 12 bitar blir det 1.48kh/bit.
 
Ät och njut!
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Får vi testa här nån dag

2015-07-26 @ 18:42:37
Postat av: Sanna

Riktig god! Speciellt när den varit i kylskåpet!

2016-04-18 @ 20:35:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: