LCHFfudge Vanilj, Lakrits, Romrussin, Pepparkaka, Choklad, Saffran, Snickers
Vaniljfudge
(20 bitar)
2dl vispgrädde
2msk ica sötströ
50g smör (helst osaltat)
1 tsk vaniljpulver
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det smälta ihop. Det får inte börja koka då förstörs fudgen. Låt det sjuda i ca 50-60 minuter och rör om lite då och när smeten blivit tjock är det dags att hälla upp den i en folieklädd form (min form är 20x10) och ställ sedan in formen i kylen ett par timmar innan foliét tas bort och du skär ut bitar i önskad storlek. Förvara fudgen i kylen.
Lakritsfudge
(20bitar)
2dl vispgrädde
2 msk ica sötströ
50g smör
5-10 krossade rålakritsbitar eller 1/2-1 msk lakritspulver
(Beror på hur stark lakritssmak man vill ha)
Gör som ovan↑
Romrussinfudge
(20bitar)
2dl vispgrädde
2 msk ica sötströ
50g smör
10st grovhackade ekologiska russin
½ dl rom
(jag använder Captain Morgan, men Rom-arom går lika bra)
Låt russinen ligga i romen ca 1-2 timmar!
Gör som ovan↑
OBS!
Lägg inte i romrussinen försen efteråt. Tryck ner dom jämnt födelat i formen.Pepparkaksfudge
(20 bitar)
2dl vispgrädde
2 msk ica sötströ
50g smör
1½tsk pepparkakskryddor (finns färdig mix att köpa)
Gör som ovan↑
Chokladfudge
(20 bitar)
2dl vispgrädde
2 msk ica sötströ
50g smör (helst osaltat)
1krm vaniljpulver
1 msk kakao
Gör som ovan↑
Saffranfudge
(20 bitar)
2dl vispgrädde
2 msk ica sötströ
50g smör
0,25g mald saffran
Gör som ovan↑
Snickersfudge
(20 bitar)
2dl vispgrädde
2 msk ica sötströ
50g smör
0,5dl grovhackade jordnötter
Gör som ovan↑