FaceBook
Instagram
Mail

Chokladfudgekaka LCHF

12:15:00
Igårkväll bestämde jag mig för att testa ett recept jag skrev ihop för ett tag sen. Ett lyckat experiment! Jag gillar inte för söta chokladkakor så gillar du sött och vill prova receptet bör du kanske ha lite mer sötning i.
 
Chokladkaka
4 eko ägg
2½ msk sukrin
2 dl eko kokosmjölk/grädde
100 g smält smör
3 msk kakao
1 dl eko kokosmjöl
2,5 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk fiberhusk
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner. Vispa äggen och sukrinet pösigt. Blanda alla torra ingerdienser i en ljus skål. Tillsätt kokosmjölken/grädden och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingerdienser samtidigt som du vispar.smöra en ugnfastform (helst en saådan du kan ta av "väggarna" på sen när kakan kallnat) och ha ett tunt lager kokosflingor i botten.
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en torr deg) jämnt över hela formen.
Sätt in den längst ner i ugnen och låt den stå i ca 40 minuter.
 
Chokladfudge
2dl vispgrädde
2msk sukrin
50g smör (helst osaltat)
1krm vaniljpulver
1 msk kakao
.
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det smälta ihop. Det får inte börja koka då förstörs fudgen. Låt det sjuda i ca 50-60 minuter och rör om lite då och när smeten blivit tjock är det dags att hälla upp den på kakan och sprid ut ett jämnt lager. Ställ sedan in kakan i kylen i ett par timmar. Förvara kakan i kylen.
 
Servera gärna med en klick vispad grädde och/eller färska bär.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Fy fasen vad gott det såg ut då! :)

2014-11-12 @ 15:51:51
URL: http://mittlivinorr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: