FaceBook
Instagram
Mail

LCHF Cheesecake

22:02:00
Ibland kan det både vara kul och gott att ha en efterrätt att bjuda på.
I förrigår gjorde jag en cheesecake. Förutom att den är low carb så är den dessutom nötfi och laktosfri. Självklart kan man välja att göra den helt utan söning också för dom som vill det och med smaker för dom som gillar det.
 
 
Botten:
200g eko kokosflingor
175g smör (laktosfritt)
ev. 2½ msk sötning (sukrin använder jag)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när smöret smällt helt. Häll i kokosen och sötningen i kastrullen och rör om tills det blir en jämn kokossmet. Häll smeten i en ugnfast form med avtagbara kanter och tryck ut det jämnt över hela botten.
Låt stå på lägsta steget i ugnen tills ytan fått en jämn gyllenebrun färg. (ca. 15-20)
Ta ut och låtsvalna helt.
 
Ostglass-smeten:
3 eko ägg
2 dl vispgrädde (laktosfri)
ev. 1 dl sötning (sukrin melis använder jag)
250g philadelphiaost (laktosfri 1½ paket)
3krm vaniljpulver
 
Tag fram 3 bunkar/skålar. Börja med att separera äggen med äggvitan i en bunke och äggulan i en annan bunke. Vispa upp äggvtan först till en fast smet (samma som med maräng). Vispa grädden hård i den tredje bunke. Blanda äggulorna, sötningen och philadelphiaosten till en smet också. Vänd sedan ner vispgrädden i bunken med andra äggsmeten. När den är jämt nervänd så ska äggvitan också vändas ner försiktigt.
(OBS vändningen är viktg för att luftbubblorna i äggvitan ska vara kvar.)
Häll smeten på den svala kokosbotten och plasta med gladpack innan frysning. Låt stå minst 4 timmar.
 
Låt cheesecaken stå framme ca 30 minuter innan servering så den mjuknar lite..
Serveras med fördel med färska bär.
 
 

Kommentarer
Postat av: neeve

Gott :D

2014-05-05 @ 22:36:11
URL: http://neeve.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: