FaceBook
Instagram
Mail

LCHF Lakritspannacotta med hallonsky/spegel

20:35:00
Jag älskar lakrits och det ska helst vara saltlakrits. Som den LCHF:are jag är unnar jag mig ibland några rålakritspastiller. Dom är både glutenfria, sockerfria och dessutom ekologiska. Igår var en sådan dag och då blev jag så sugen på att göra en lchfvänlig lakritspannacotta. Så idag gjorde jag det och WOW! Det är en av dom godaste desserter jag har ätit någonsin. MUMS!
 
 

6 portioner
Lakritspannacotta LCHF
4 dl vispgrädde (laktosfri använder jag)
½ dl sukrin
1krm vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
1 msk finkrossade rålakritspastiller (från lakritsfabriken)
gelatinblad
 
Hallonsky/spegel
1½ dl frysta hallon
1½ msk sukrin
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg grädden, sukrinet, vaniljpulvret och den krossade rålakritsen i en kastrull och rör om medans det värms upp, ta av kastrullen från plattan så fort det börjar koka. Rör ner dom urkramade gelatinbladen.
Rör om i någon minut så det hinner svalna lite och häll sedan upp i serveringsglasen (jag använder såsslev). Ställ dom i kylen med plastfolié över i minst 4 timmar.
 
Lägg dom frysta hallonen i en kastrull och låt dom koka upp ordentligt och strö sedan i sukrinen. Rör om och mosa regelbundet. Häll sedan över det i en sil med djup tallrik under. Mosa och sila hallonen så att det bara är en gegga kvar i silen och det bara är sky i tallriken under. Ställ in skyn i kylen.
 
Till serveringen läggs hallonskyn/spegeln över lakritspannacottan i ett tunt fin lager.
Servera och njut!
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Låter som en god kombination! :)

2014-03-07 @ 22:55:29
URL: http://mittlivinorr.se
Postat av: Evelina Hellström

dey där lät farligt gott..älskar oxå saltlakrits.. Och pannacotta.. mums!
trevlig helg! kram

2014-03-08 @ 15:14:33
URL: http://evsi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: