Emelies Kokoskaka LCHF
Igår eftermiddag fick jag ett infall. En kokoskaka vore ju perfekt till påsk!
När jag började var jag helt lyrisk och när kakan var i ugnen tvivlade jag på att den skulle bli bra, men när glasyren var på och kokosen med så tändes hoppet igen.
När den svalnat och vi äntligen fick smaka på den... Alltså! Den var helt underbar. Ett lyckat expriment.
Tummen upp från alla barnen dessutom ♥
Emelies Kokoskaka LCHF
4 eko ägg
2½ msk sukrin
2 dl eko kokosmjölk
100 g smält smör
1 dl eko kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk fiberhusk
Glasyren
Rivet citronskal från ½ citron
1 dl sukrin melis
100g smör
ca 10 droppar citronsaft
Kokosflingor till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner. Vispa äggen och sukrinet pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en ljup skål. Tillsätt kokosmjölken och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingredienser samtidigt som du vispar. Smöra en ugnfastform (helst en sådan du kan ta av "väggarna" på) och ha ett tunt lager kokosflingor i botten.
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en torr deg) jämnt över hela formen.
Sätt in den längst ner i ugnen och låt den stå tills den fått en fin ljusbrun yta.
När kakan tagits ur ugnen ska glasyren göras.
Smält smöret i en kastrull, blanda i citronskalet och sukrin meliset. När det smält ihop droppar du i citron. Glacyren tjocknar då och kan sedan hällas jämnt över kakan. Strö kokosflingor över med en gång. Låt sedan kakan svalna helt och fövara den i kylen.
Serveras med fördel med en klick grädde.