FaceBook
Instagram
Mail

Livmoderhalscancer kan drabba dig!

22:48:18
I veckan fick jag ett mail från Anna Björlin som bad mig (och många andra) att skriva ett inlägg om just Livmoderhalscancer och som tack vara med i en utlottning om ett pris värt 400;-.
Jag skulle aldrig får för mig att ta emot den vinsten utan vill istället att de pengarna går till forskning eller dylikt.
Så likt min älskade MalinFnula så avstår jag från min vinst och skriver ändå detta inlägg!

Ni går väl på era kontroller tjejer? Det är viktigt båda för unga och mognare ^^ ♥
Jag var slarvig innan, men aldrig mer!

SKYDDA DIG MOT HPV!

 

Nästan halva Sveriges befolkning (fyra miljoner) smittas någon gång i livet av viruset humant papillomvirus, HPV, som också kan orsaka kondylom. Det finns många olika typer av HPV och några av typerna kan utvecklas till livmoderhalscancer. HPV sprids sexuellt och högst risk att Högst risk att infekteras med någon av de cancerframkallande typerna av HPV har man vid 15-25 års ålder, men alla som har eller har haft ett aktivt sexliv är i riskzonen för att få en HPV-infektion – som i sin tur kan utvecklas till livmoderhalscancer. 450 kvinnor i Sverige drabbas av livmoderhalscancer varje år och 150 kvinnor dör av sjukdomen. Ofta mitt i livet.
Tack vare att tjejer och kvinnor erbjuds cellprovstagningar har antalet drabbade minskat jämfört med tidigare. Men fler liv kan räddas. En vanlig uppfattning är att det är försent att skydda sig mot HPV om man har haft sex, men risken för HPV-infektion kvarstår hela livet. Ta hand om dig själv och sprid också gärna budskapen om HPV vidare till andra tjejer och kvinnor – kika in på HPVkoll.se, en kampanj framtagen av Sveriges största hälsoportal, Netdoktor.se, i samarbete med Sanofi Pasteur MSD.

 

 

Beskrivning: Beskrivning: cid:image001.jpg@01CD2AB5.19E46CA0Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: