FaceBook
Instagram
Mail

Räkgryta alà Emelie

16:13:00
Räkgryta alà Emelie

Ingredienser
2 msk smör eller olja
500g skalade räkor
2 paprikor (vilken färg du vill)
2 vitlöksklyftor
1 lök
2½ msk räk/fiskfond eller 2 st fisk fond du chef
2 st burkar creme fraiche
4-5dl grädde
Ca 1 msk Vegeta
Ca 2 nypor Peppar
Mycket Paprikapulver
Ca 1 msk Curry
Ca 1-2msk Sambal Oelek (om det finns barn i familjen råder jag till att inte lägga i grytan utan på var och ens tallrik efter smak)
OBS! Alla kryddmåtten är ungefärliga så smaka av hela tiden och se vad som passar er bäst!


Gör så här:
Fräs löken och vitlöken snabbt i det uppvärmda smöret/oljan och häll i mjölken till sätt kryddorna och fonden/buljongen. Rör om så det blir en fin färg och tillsätt sedan creme fraichen. När det börjat koka så häll i den hackade paprikan låt det puttra tills paprikorna fått rätt konsistens (mjuka, men med tuggmotstånd) häll i rökorna 1-2 minuter innan servering!

Jag serverar med ris till resten av familjen, men äter själv med endast broccoli eller blomkål då jag äter enligt LCHF!

Om ni smakar det kan ni väl skriva och säga vad ni tyckte!