FaceBook
Instagram
Mail

V.26

07:27:17

fetal development at 26 weeksVecka 26: 30 aug - 5 sep 2009

Mina tankar: Jag börjar bli väldigt nyfiken på vad som ligger därinne och gror. Den 9 september får vi äntligen veta. Känns enklare att veta innan denna gången. Dels för att vara lite mer förberedd och för att veta vad man ska göra med alla saker som vi ahr kvar från Evelina. Jag tror även att lilla storasyster har en liten aning om vad som komma skall och hon är glad över det. Så fort hon ser magen bar så sträcker hon ut armarna och ropar -KOM! till den och ska pussa och krama den! MYSIGT!

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: