FaceBook
Instagram
Mail

Mormor Lizzys begravning

18:03:45
Det har ekat tomt härinne i bloggen och det beror ju mest på att jag har haft fullt upp helt enkelt.
I måndags kl 13 så hölls begravningscermonin och urnsättningen av min mormor. Vi var bara dom allra närmsta så som hon ville och även vi.
Jag har aldrig tidigare varit på en urnbegravning, bara på kistbegravningar och visst var det fint även om det kändes som att det fattades något.
Låtarna och berättelser ifrån mormor liv var så fint med utsikten över Rådasjön i bakgrunden. Jag är helt säker på att mormor hade varit nöjd. Urnsättningen var också fin och vi alla fick ta ett sista farväl. Efteråt åt vi middag på Råda Säteri där vi firade hennes 90 årsdag ifjol. Vi åt oxrullader som hon tyckte mycket om. Vi hade även ett minnesbord där vi alla hade fått ta med oss saker som påminde oss om henne. Väldigt fint!
 
NI är så många som har hört av er och visat att ni bryr er och det värmer så gott i hjärtat. Detta var för mig inte en hemsk och sorglig dag. Mormor var klar i detta livet. Hon var över 90 år gammal och hon hade verkligen levt sitt liv till fullo. Inget stoppade henne från att leva livet och anta dess utmaningar.
När jag och mamma vakade henne och hon gick bort med oss bredvid sig så verkligen kände jag att hon fått frid. Inga mer smärtor eller krämpor. Skönt!
 

-"Tack mormor, för att jag fick gröna ögon som dig, stoltheten du hade samt det jäklarannama till driv som flödade i dig!"

 

Kommentarer
Postat av: Christer Svensson

Hejsan,

Mycket fint gort, Emelie

2016-06-30 @ 15:56:04
Postat av: Sofia

Vilken fin begravning det ser ut att ha varit, mormor Lizzy hade säkert varit helnöjd med dagen <3

Kram kram

2016-07-02 @ 22:20:21
URL: http://mittlivinorr.vimedbarn.se
Postat av: Lisa Nordenhult

Jag var också på en urbegravning för ett par veckor sedan. Det kändes väldigt konstigt, men ändå skönt på något sätt. Det var lite mer personligt på något sätt, men ändå ville man se ett sista gång. För min del så var det bättre såhär. Begravningar är aldrig roligt.

2016-07-15 @ 11:40:25
URL: http://www.lilagardiner.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: