FaceBook
Instagram
Mail

Citrusväxter och annat blomster.

13:52:00
Som jag längtat efter att få ha citrusväxter hemma.
Men viljan och tiden har inte riktigt klaffat. Det är liksom mycket hela tiden och jag och Zoran jobbar ofta om varandra för att barnen ska få spendera så mycket tid som möjligt tillsammans hemma med oss föräldrar än på barnförvaring aka dagis/förskolan/fritids. Barnen måste ju få en chans att andas utomhusluft även dom. Även om Laura är sjuk (fastän det inte märks på henne haha! ) är ju Filip frisk så att få komma hemifrån är nyttigt.
Så nu när jag ändå är hemma och VABar Laura så passade vi på att att ta en snabb förmiddagstur till Blomster Landet i Partille.
 
Åh vad jag älskar att gå in där. Det är så mysigt och med det vaknar ju (tyvärr) ett ha-begär utan dess like haha!
Lyckan när just citrusträden som jag var ute efter stod vid entrén och doftade gott.
Ett citronträd vill jag ha, men just nu vet jag inte vart det skulle stå för tanken från början är att det ska stå i ena hörnet på inglasade balkongen under vår/vintern och hösten. Men först måste vi köpa en dynbox att förvara alla krukor och grillgrejer i.
 
Så det blev 2 st Calamondin-växter, ätbara, men beska som bara den. Doftar ljuvligt gör dom också.
I varsitt hörne av fönsterbrädan har dom fått plats. Älskar't! 249kr/st.
 
 
Förutom det så köpte jag blommor till mitt och Zorans sovrum samt pelagoner + jord att plantera till öppna balkongen (vi har 2 balkonger). Röda och vita valde Laura! 4st/99kr
 
Dock blev jag lite irriterad över att se att jag fått med mig en ICKE-eko påse med morotsfrön. Tog två påsar från eco-fliken, men någon har lagt fel bakom den första, suck! Lite mitt fel också som inte kolla på båda påsarna när jag tog dom, men den läxan är lärd nu.
 
Vi har iallafall tänkt uppgradera oss detta året. Förra året odlade vi lite jordgubbar och det gick faktiskt väldigt bra, så nu ska vi testa morötter, lök och jordgubbar igen då. Spännande!
 
Nu blev det långt!
Puss och hej!

Kommentarer
Postat av: Annster

Min morbror fick ett citrusträd för två år sedan.
Frukten var riktigt sur :)

2015-04-23 @ 19:41:56
URL: http://annster.se
Postat av: Mielo

Så roligt att odla eget, nu när jag äntligen har en tillräckligt stor balkong ska jag också ge mig på det :)

www.henniska.blogg.se

2015-04-23 @ 19:52:59
URL: http://henniska.blogg.se
Postat av: Maria

Jag har också drabbats av någon sorts växtdille. Blev ett citrusträd flr ett tag sen som vi höll på att ha ihjäl men som nu återhämtat sig. Dessutom olivträd, kryddväxter och vindruvor till växthuset nu när jag var till Ullared och sen innan odlas både tomater och chili och kryddor. Hoppas få till pallkragar till mer grönsaker i år också. Jordgubbar lär det bli då även om vi har en massa smultron

Svar: visst är det roligt! och du som har trädgård dessutom! inga begränsningar då ju :-D kram
Emelie

2015-04-24 @ 14:08:49
URL: http://eninvanaretillibyn.byemschen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: