FaceBook
Instagram
Mail

LCHF Tunnbröd/Tortilla

21:27:00
Sällan, men ibland blir jag sugen på något brödigt, typ kebabrulle,en baguette med någon röra i eller en tortilla att fylla med tacos. Då gör jag tunnbröd och fyller dom med det jag helst vill ha. Bättre kan det knappast bli.
 
Tunnbröd/Tortilla
4 stora eller 8 små
 
4 ägg
175g cream cheese tex. Philadelphia
(smaksatta färskostar kan användas med fördel, men jag föredrar naturell)
½dl fiberhusk
lite salt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader.
Vispa upp äggen, tillsätt sedan färskosten och saltet och vispa även ihop det. Vispa sedan i fiberhusken långsamt tills allt är en fast och jämn smet. Låt smeten stå och tjocka till sig till en fastare deg i 5-10 minuter. Fördela sedan degen med hälften på 2 st plåtar med bakplåtspeppar. Lägg sedan ett bakplåtspapper över på vardera och kavla ut degen så tunt det bara går, helst ska det täcka hela papprena. Låt det översta pappret vara kvar hela tiden. Låt brödet gräddas i mitten av ugnen i 10-15 minuter beroende på vilken ugn man har.
Det ska inte bli brunt alls, det ska vara ljust!
Ta ut brödet och dra försiktigt av översta bakpappret. Dela varje plåt i antingen 2 eller 4 bitar och låt dom svalna.
 
Fyll med det du är sugen på, rulla/vik och njut!
 

Kommentarer
Postat av: amanda

mums :)

2014-09-16 @ 15:09:23
URL: http://amanditaa.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: