LCHF Kokoskaka med frosting
Ibland är saker så goda att man inte vet vart man ska ta vägen. En sådan kaka gjorde jag idag.
Zoran och barnen gillade den också och den kommer ha en solklar plats på alla fikor framöver.
En mjuk kaka med smak kokos och kanel med vailj och citron frosting ♥
Kokoskaka:
4 eko ägg
1,5dl ica sötströ
2 dl eko kokosmjölk
100 g smält smör
1 dl eko kokosmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
2 krm mald kardemumma
2 krm vaniljpulver
2 msk fiberhusk
Frosting:
200 g Cream Cheese (Philadelphia)
1dl ica sötströ
50 g smör (kan uteslutas)
2 krm vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
saften från ½ citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner. Vispa äggen och sötningen pösigt. Blanda alla torra ingerdienser i en ljup skål. Tillsätt kokosmjölken och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingerdienser samtidigt som du vispar.Smöra/olja en ugnfastform (helst en saådan du kan ta av "väggarna" på) och ha ett tunt lager kokosflingor i botten.
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en torr deg) jämnt över hela formen.
Sätt in den längst ner i ugnen och låt den stå tills den fått en fin ljusbrun yta (ca 40 minuter).
När kakan svalnat är det dags för frostingen.
Gör så här:
Vispa allt tillsammans i en djupskål tills det blir en slät och fin tjock smet.
Lägg ett jämnt lager över hela kakan och toppa med lite rivet citron skal, riven morot eller bär.
Ät och njut!
Kakan förvaras i kyl!