LCHF Lussebullar/Lussekatter
1 december! Förutom att det är min älskade gudsons 4 årsdag så börjar även lussebullarnas månad idag.
Självklart har jag ett recept på mina lussebullar/lussekatter.
Första lussebullarna denna vinter ♥
LCHF-Lussebullar/lussekatter
(Ca 10 stora eller 20 små)
4 ägg (+ ett ägg till pensling)
1dl ica sötströ eller 5 msk sukrin
1½ dl kokosmjöl (jag använder ristenta)
2½ tsk bakpulver
3 msk fiberhusk
1 g saffran (2pkt)
3 droppar bittermandelsarom (kan uteslutas)
1 dl grädde
50 g smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen och sukrinet pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten och blanda det. Blanda alla torra ingerdienser i en ljup skål .Strö sedan ner blandningen med torra ingerdienser samtidigt som du vispar. Låt smeten stå och tjocka till sig till en fastare deg i 10 minuter.
Ta sedan upp med sked och rulla lussebullarna med fuktiga händer. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda dom i mitten av ugnen i 15 minuter.Ta ut dom och låt dom svalna helt innan servering.
Förvaras i kylen!
Förvaras i kylen!