FaceBook
Instagram
Mail

Vecka 21 (20+0)

22:59:00
Mina Tankar: Brösten, ländryggen och höften värker annars mår jag faktiskt bra! Är aningen trött ibland, men det beror nog mest på bristen av solljus mer än 3:an! Det sparkas och härjas en hel del i magen, en aktiv liten krabat därinne minsann! Könet fick vi tyvärr inte reda på i tisdags, men det blir könsultraljud om några veckor. Datorn ändrade även mitt bf till 17 Januari, men barnmorskan trodde mer på det som är satt från början så därför fortsätter jag att räknar jag BF som 13 Januari! Kommer gör den ju någongång iallafall och vi alla längtar♥

Längtande storasyster Evelina och 3:an 23/8-11


Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och 26 cm från hjässa till häl och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.


Fakta och faktabild lånad av babycenter.com och familjeliv.se

Kommentarer
Postat av: Ilda - Mamma till Amilia

Så mysigt!!

Åååh vad jag också vill en till bebis! :)

2011-08-27 @ 23:39:49
URL: http://mislimoje.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Vilket gulligt kort på Evi som tittar på UL-bilden och längtar! =)



Vi är inte riktigt lika många i den nya familjelivsgruppen som vi var, men det gör inte så mycket. Däremot är det mer än hälften som har barn sedan tidigare, det är roligt!



Kramis

2011-08-28 @ 08:30:30
URL: http://babywilmer.blogg.se/
Postat av: Therese

Det e så roligt att följa dig å din fina familj.

Dina barn e så vackra.

Du skriver så bra, skulle vilja vara lika duktig på min men nä. Roligare att läsa å bara skriva när jag e tokig :)

2011-08-28 @ 10:48:52
Postat av: Dorothea - Ett nästintill trillingliv

Tack för din fina kommentar! Vart jätte nöjd med håret :) Och såå spännande med bebis. Lycka till nu snygging ;)

2011-08-29 @ 10:57:22
URL: http://www.alltforforaldrar.se/theans
Postat av: Milliez - 24år & Gravid med fyran

Går in i vecka 20 på torsdag så det är inte långt emellan :)



Här är det väldigt lugnt faktiskt, det är någon gång man känner buffar, en slö liten en därinne ;)



Jag hoppas att vi kan se vad det är för kön, har tid på måndag.. Spännande värre :P



Kramar

2011-08-30 @ 14:41:39
URL: http://milliez.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: