FaceBook
Instagram
Mail

V.37

08:21:26

fetal development at 37 weeksVecka 37: 15 nov - 21 nov 2009

Mina Tankar: Nu är det snart dags! Vi har fortfarande inget namn till 2:an (som jag tycker låter väldigt bra nu haha). Har en såndär grej för mig att så fort barnet "ploppar" ut så ska den ha ett namn, punkt slut!
Känner mig helt tillfreds med tanken på att snart vara 2-barnsmor nu och ser framémot det lite grann, det blir nog en hektisk, men väldigt mysig jul! Det känns att det är slutskedet nu. Jag ahr otroligt ont i bäckenet för att det töjer sig och blir trött och anfådd utan att göra speciellt mycket. Sen måste jag ju erkänna att läkaren hade rätt om att smärtorna i fogarna och de rörliga musklerna bara blir värre och värre.. MEN vem har tid att käna efter!? haha!

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


(Fakta lånad av familjeliv.se och bilden från babycenter.com)

Få fler läsare till din blogg utan någon direkt ansträngning! Klicka HÄR!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: